Novice

Dosežki študentov na študentskem tekmovanju v programiranju IEEEXtreme 17.0 v Mariboru

Datum objave: 5. december 2023 | Datum poteka: 31. december 2023

Novica je potekla!

Zadnji vikend oktobra je tudi letos na UM FERI potekal slovenski del 24-urnega virtualnega svetovnega tekmovanja v programiranju IEEEXtreme (https://ieeextreme.org/), tokrat že tretjič. Slovenske ekipe so istočasno tekmovale z ekipami iz celega sveta na enotnem svetovnem tekmovanju, pri tem pa se je sproti osveževala tudi skupna lestvica uvrstitev.

Izmed prijavljenih ekip v Sloveniji je prvo mesto dosegla ekipa CodeMonkeys (Enej Krabonja, Oskar Forštnarič, Sven Wolf Zajšek - vsi trije študenti ŠP R-IT). Ta ekipa je tidi najmlajša ekipa med prijavljenimi na ta tekmovanja v Sloveniji. Med ekipami v IEEE regije 8 je ekipa dosegla 717. mesto ter se na svetovni lestvici tega tekmovanja uvrstila na 2361. mesto izmed 4221 na rangirno lestvico uvrščenih ekip. Letos se je na to svetovno lestvico uvrstilo 1229 več ekip kot lansko leto, s čimer je letošnje tekmovanje postalo tudi največje doslej (https://mga.ieee.org/news/32-ieee-news/504-mga-scoop-december-2023-ip).

Tudi letošnja ekipa je tekmovala pod mentorstvom izr. prof. dr. Aleša Zamude. Tako pri promociji dogodka kot organizaciji je pomagal tudi asist. Jani Dugonik, ki vodi tudi študentsko vejo IEEE Univerze v Mariboru. Dogodek so sponzorsko podprli tudi IEEE Slovenja in IEEE CIS Slovenija, Inštitut za računalništvo ter Inštitut za informatiko.

Več o tem dogodku na UM FERI je napisano v poročilu za IEEE (https://events.vtools.ieee.org/m/381068), seznam rezultatov tekmovanja pa je dostopen na spletni strani tekmovanja (https://ieeextreme.org/ieeextreme-17-0-ranking/).

Iskreno čestitamo!