Novice

Predstavitev na dogodku Digitalno področje v programu Obzorje Evropa in Evropski svet za inovacije

Datum objave: 5. december 2023 | Datum poteka: 31. december 2023

Novica je potekla!

UM FERI je v soorganizaciji z Direktoratom za znanost in inovacije Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter SPIRIT Slovenija javne agencije, v ponedeljek, 27. novembra 2023, izvedla dogodek, na katerem sta bila predstavljena dva EU programa: Digitalno področje v programu Obzorje Evropa (Grozd 4-Digitalno) in Evropski svet za inovacije – EIC ter aktualni razpisi za leto 2024.

Udeležence sta uvodoma pozdravila red. prof. dr. Gorazd Štumberger, dekan UM FERI in dr. Tomaž Boh, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za znanost in inovacije (MVZI). Sledil je nagovor izr. prof. dr. Marka Hölbla, prodekana za raziskovalno dejavnost, ter Državne sekretarke na Ministrstvu za digitalno preobrazbo dr. Aide Kamišalić Latifić.

Mag. Darija Valančič (Nacionalna koordinatorka mreže nacionalnih kontaktnih točk, MVZI) je predstavila NKT Obzorja Evropa in naloge, ki jih opravljajo. Dr. Andreja Umek Venturini pa je predstavila ključne poudarke programa za digitalno področje Grozda 4 Digitalno in aktualne razpise za leto 2024.Dr. Igor Milek (SPIRIT Slovenija) je udeležence seznanil z oblikami podpore pri prijavah na programe EIC, ki jih lahko brezplačno prejmejo s strani Nacionalnih kontaktnih točk in Podporne mreže Enterprise Europe Network.

Svoje izkušnje so predstavili tudi uspešni prijavitelji Obzorja Evropa in EIC Accelerator: red. prof. dr. Aleš Holobar (UM FERI), mag. Daniel Copot (ITC Murska Sobota / DIH Agrifood) in red. prof. dr. Aleksandra Lobnik (IOS d.o.o.).