Novice

Član inštituta za računalništvo na UM FERI v intervjuju glasila organizacije ACM

Datum objave: 16. oktober 2023 | Datum poteka: 15. november 2023

Novica je potekla!

V glasilu mednarodnega združenja ACM so objavili intervju s članom inštituta za računalništvo doc. dr. Štefanom Kohekom kot enim izmed predstavnikov študentske sekcije ACM Student Chapter Maribor. Intervju si lahko ogledate v glasilu: https://www.acm.org/articles/people-of-acm-europe/2023/stefan-kohek.

ACM (angl. Association for Computing Machinery, https://www.acm.org/) je mednarodna krovna organizacija, ki združuje strokovnjake s področja računalništva in tako pomembno vpliva na razvoj računalništva. Pod pokroviteljstvom organizacije ACM izhaja veliko publikacij, med katerimi najdemo tudi pomembne znanstvene revije z najnovejšimi izsledki iz računalništva.

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru smo že pred leti ustanovili Študentsko sekcijo ACM Student Chapter Maribor (https://ferichap.acm.org/). Pod okriljem študentske sekcije se organizirajo družabni dogodki in delavnice, na katerih se študenti mrežijo in pridobivajo novo znanje. Študenti, vabljeni, da se včlanite (https://ferichap.acm.org/wp/register/), da boste obveščeni tudi glede dogajanja v lokalnem okolju.