Obvestila

Akademski kotiček mednarodne konference SEMIC 2021

Datum objave: 19. oktober 2021 | Datum poteka: 9. december 2021

Obvestilo je poteklo!

Vse študente, ki v okviru svojih zaključnih del in drugi aktivnosti obravnavajo teme s področja podatkovne znanosti in semantične interoperabilnosti vabimo, da sodelujejo v »akademskem kotičku« (Interoperability Academy Speaking Corner) mednarodne konference SEMIC 2021.

Semantična interoperabilnost je ključno sredstvo za pretok podatkov, pomembna za vzpostavitev podatkovnih prostorov in enotnega trga za podatke znotraj EU. SEMIC 2021 bo združil deležnike in praktike na različnih področjih, da bi razpravljali o tem, kako je mogoče med ponudniki in uporabniki izmenjati različne nabore podatkov, hkrati pa zaščititi etične in pravne vidike EU, zagotoviti osredotočenost na človeka in uporabiti napredne tehnologije.

Konferenca, ki jo v okviru predsedovanja EU organizirata Evropska komisija in Ministrstvo za javno upravo, bo potekala 8. decembra 2021 in bo izvedena online.

Študenti prijavijo prispevke s področij, ki so objavljeni na spletni strani (https://joinup.ec.europa.eu/collection/semantic-interoperability-community-semic/semic-2021-programme), preko obrazca (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SEMIC2021-IOP) najkasneje do 8. novembra 2021.