Obvestila

Pametni aparati in ekosistem za dom

Datum objave: 16. april 2021 | Datum poteka: 22. april 2021

Obvestilo je poteklo!

Na Inštitutu za računalništvo v sklopu predavanj strokovnjakov iz gospodarstva v četrtek 22. 4. 2021 ob 16h pri predmetu Vseprisotno računalništvo, 1. letnik R-IT MAG, v sodelovanju z Gorenjem, d.o.o. organiziramo Webinar "Pametni aparati in ekosistem za dom", ki bo potekal preko MSTeams. Pridružite se nam lahko s klikom na povezavo tukaj.
V zadnjih letih se področje digitalizacije in povezljivosti širi na vsa področja našega življenja, tudi v naš dom. Izdelki postajajo pametnejši in se z novimi funkcionalnostmi, povezanimi s povezljivostjo, poskušajo prilagoditi življenjskemu slogu uporabnika, ne glede na njegovo starost in način življenja.
Tako tudi Gorenje, s svojimi izdelki za dom, sledi novim trendom in pričakovanjem uporabnikov. Predstavljen bo razvoj pametnega ekosistema za dom, kamor ne štejemo zgolj pametnih aparatov, ampak tudi oblačno infrastrukturo ter mobilne aplikacije. Podan bo pregled strukture celotnega ekosistema s ključnimi tehnologijami, ter na primerih prikazani izzivi njihovega razvoja, ki vključuje od razvoja strojne do razvoja programske opreme.

Predavanje bomo zaključili s pogledom v prihodnost, tako na področju tehnologij, kot samih izdelkov. Več kot dovolj časa bo tudi za debato in vprašanja.

Predavanje bo vodil dr. Timotej Globačnik, vljudno vabljeni.