Obvestila

Vabilo k sodelovanju v Hack Klubu FERI!

Datum objave: 19. oktober 2021 | Datum poteka: 25. oktober 2021

Obvestilo je poteklo!

Na UM FERI se oblikuje Hack Klub. Namen srečanj je seznanitev študentov s področjem informacijske varnosti, reševanje izzivov in udeležba študentov na »Capture the Flag – CTF« tekmovanjih.

Capture The Flag je namenjen reševanju izzivov s področja informacijske varnosti. Tekmovalci morajo izkazati tako znanje in poznavanje področja informacijske varnosti ter t. i. etičnega hekanja, kakor tudi dobršno mero iznajdljivosti. Ob uspešno rešenem problemu tekmovalci pridobijo zastavico katera jim prinese točke.
Vse zainteresirane vabimo, da izpolnijo prijavnico https://forms.gle/7vG15kXg6Lvh9fkj8. Predvidoma bo prvo srečanje v začetku novembra.

Za tiste, ki pa želite že aktivno pristopit k tekmovanju pa se lahko registrirate na CTF, ki ga organizira raziskovalni inštitut CODE, Universität der Bundeswehr München. Letos so prijave za kvalifikacije odprte do 18. 10. 2021 zato vas vabimo k prijavi.
Kvalifikacije bodo potekale med 21. in 25. oktobrom, glavni del dogodka pa je letos 26. novembra v Münchnu.
Registracija je odprta na https://www.unibw.de/code-events/ctf-registration. V primeru prijave to tudi sporočite na e-mail: gasper@viris.si ali marko.holbl@um.si.