Moja prva Android igra

Vsi mi, mladi in stari po duši, veliko časa preživimo s telefonom v roki. Ves ta čas ni povezan s telefonskimi pogovori, kot smo bili navajeni do sedaj. Vedno več telefon uporabljamo tudi za ostala opravila. Aktivnosti na socialnih omrežjih, prebiranje vsebin na spletu, usmerjanje v prometu, pomoč pri športnih aktivnostih in seveda tudi za igranje iger so le nekatera izmed teh. Na delavnici bomo iz že izdelanih programov in iger prešli na njihov razvoj. Spoznali bomo kako delujejo. S pridobljenimi veščinami bomo ustvarili tudi svoje programe in igre.
Z razvojem iger za mobilne Android aplikacije (telefone, tablice) bomo začeli na osnovnem nivoju. Spoznali bomo potrebna orodja, veščine in znanja za samostojen razvoj. Znanje bomo nadgrajevali do te mere, da bomo lahko začeli z ustvarjanjem svojih, povsem samostojnih in uporabnih aplikacij. Kot rezultat bodo razviti lastni programi in igre.
Pri razvoju svoje mobilne aplikacije bomo spoznali: logično razmišljanje, osnove programskega jezika Java, zmožnosti mobilnih naprav, gradnike za izdelavo mobilnih aplikacij. Vse to v le štirih dneh:

1. dan: Spoznajmo programski jezik Java.
2. dan: Zasnova mobilnih naprav.
3. dan: Moj prvi program za telefon ali tablico.
4. dan: Projekt.

Razvijali bomo programe Android okolje. Zaželeno je, da udeleženci prinesejo svojo napravo z nameščenim Android okoljem (telefon, tablica).

Termin: 28. 8. - 31. 8. 2017
Ciljna skupina: 7. - 9. razred osnovnih šol
Čas izvedbe delavnice: od 9. do 14. ure
Predznanje: ni potrebno
Prostor: UM-FERI, F-103
Udeležencev na delavnici: 20
Informacije o delavnici: Marjan Horvat (marjan.horvat@um.si)

Prijava na delavnico: prijave so zaključene