Programiranje za dekleta

Tehnologija je dandanes prisotna povsod, zato je osnovno znanje programiranja zelo koristno. Tako kot v preteklosti tudi dandanes opazimo, da so številne ženske odigrale močno vlogo pri razvoju informacijskih tehnologij, vendar se za to smer še vedno le redke odločijo. Ker želimo pokazati, da so tudi ženske lahko uspešne in sposobne za opravljanje tega dela, vam želimo v delavnici pokazati in vas naučiti nekaj osnovnih spletnih tehnologij.

Svetovni splet omogoča komunikacijo, povezovanje, pridobivanje informacij, učenje, zabavo itd. Zato si bomo tekom delavnice pogledali osnove HTML, CSS in JavaScript. Končni produkt delavnice bo izdelava lastne spletne igre. Skozi proces izdelave pa se bodo dijakinje naučile logičnega razmišljanja, osnov izdelave spletne strani in uporabnosti tehnologij.

Delavnica:
1. dan: Osnove HTML in CSS
2. dan: Osnove JavaScript
3. dan: Izdelava igre (1. del)
4. dan: Izdelava igre (2. del)

Delavnico bomo izvedli v računalniški učilnici Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, kjer bo na voljo vsa oprema za njeno izvedbo. Udeleženci lahko delajo tudi na svojih prenosnih računalnikih.

Termin: 28. 8. – 31. 8. 2017
Ciljna skupina: srednja šola (samo dekleta)
Čas izvedbe delavnice: od 9. do 14. ure
Predznanje: ni potrebno
Prostor: UM FERI, F-104
Udeleženk na delavnici: 20
Informacije o delavnici: Goran Hrovat (goran.hrovat@um.si)
Prijava na delavnico: https://goo.gl/forms/S4rt7kOb6ohWr3iy1