CSGPU

Inštitutski strežnik CSGPU omogoča zaposlenim na Inštitutu za računalništvo, da izvajajo računsko zahtevne naloge, ki so največkrat del njihovega raziskovalnega dela. Strežnik se ponaša z 32 procesorskimi jedri (64 niti), štirimi grafičnimi karticami NVIDIA Titan X , 128GB pomnilnika in skupno 2TB diskovnega prostora. 

Za dostop do strežnika lahko zaprosite s sporočilom na kontaktni elektronski naslov skupine za vzdrževanje CSGPU (cs.gpu@um.si). Člani Inštituta za računalništvo imajo po odobritvi dostop do konca svoje zaposlitve na inštitutu. V sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:

  • naslov sporočila naj bo "Dostop do CSGPU"
  • ime in priimek
  • prostor (kabinet/laboratorij)
  • službena telefonska številka
  • predvidene aktivnosti na strežniku (navedite ali potrebujete kakšne posebne knjižnice za izvajanje vaših nalog kot tudi predviden obseg uporabe CPU/GPU jeder in diskovnega prostora)

Za dostop lahko zaprosijo tudi študentje študijskih programov R-IT. V tem primeru bo skupina za vzdrževanje CSGPU ovrednotila ali se dostop odobri ali ne, uporabniški račun pa bo aktiven največ 3 mesece. Dostop za te uporabnike se lahko po potrebi tudi podaljša, vendar je potrebno to pravočasno javiti na kontaktni elektronski naslov skupine za vzdrževanje CSGPU. V vso komunikacijo med študentom in skupino CSGPU mora biti vključen tudi mentor zaključnega ali raziskovalnega dela, ki je član Inštituta za računalništvo.